Erik Ramsgaard Wognsen

Thoughts & technology

Test af Coops personlige tilbud [Danish]

Som medlem af Coop kan man få skræddersyede personlige tilbud på dagligvarer. De tilbydes i Coop-appen og skal aktiveres før de træder i kraft, og gælder i en begrænset periode for et begrænset antal varer. Jeg har prøvet funktionen, og Coop holder ikke helt hvad de lover, selvom jeg da sparede nogle penge.

Jeg aktiverede fire forskellige personlige tilbud, og købte ind i min lokale Kvickly. Det viste sig at priserne på hylderne i ingen tilfælde var de samme som Coop-appen havde oplyst varen ville koste som ikke-medlem. Tre af varerne var billigere end appen påstod, mens Taffel-chips var dyrere! Havregryn var i butikken billigere end mit dermed ubrugelige personlige tilbud, men i det mindste kom jeg til at betale butikkens billige pris, frem for mit dyrere personlige tilbud.

Vare Personlig pris Påstået pris ikke-‍medlem Faktisk pris ikke-‍medlem Jeg betalte
Änglamark havregryn 13,00 21,95 11,95 11,95
Rana fyldt pasta 18,00 26,95 22,00 18,00
Coop revet mozzarella 14,00 20,25 17,95 14,00
Taffel chips 13,00 24,95 28,95 13,00

Set fra den lyse side fik jeg noget rabat. Men Coop har ikke holdt hvad de lovede omkring varernes fulde pris. Ved at angive for høje før-priser ser mine personlige tilbud bedre ud end de er. Og tilbud er ikke noget butikkerne giver os for vores blå øjnes skyld — deres formål er at ‘nudge’ os til at købe mere. Og så var der chipsene som i butikken var dyrere end listeprisen — heller ikke et godt look.

Vare Påstået besparelse Faktisk besparelse
Änglamark havregryn 8,95 0,00
Rana fyldt pasta 8,95 4,00
Coop revet mozzarella 6,25 3,95
Taffel chips 11,95 15,95

I sidste ende er der intet nyt under solen. Et tilbud — personligt eller ej — skal bedømmes alene ud fra prisen, ikke ud fra før-prisen.

Comments